Възстановиха работата по магистрала „Марица”

Възстановиха работата по магистрала „Марица”
A A+ A++ A

Работниците, изграждащи автомагистрала „Марица“, възстановиха работа, съобщиха от пресцентъра на КНСБ. След вчерашния протест на работниците в „Пътни строежи“ АД, гр. Пловдив, изграждащи автомагистрала „Марица“ в участъка Любимец - Капитан Андреево, се проведе среща с представител на ръководството на дружеството, на която работниците решиха да започнат работа от днес, като същевременно се започне процес за решаване на проблемите им в дружеството, пише агенция „Фокус“.

На 1 август 2013 г. (четвъртък) предстои нова среща на ръководствата на синдикалната организация към КНСБ и регионалната структура на КНСБ в гр. Хасково със зам.-изпълнителния директор на холдинг „Пътно-строителна техника“, който е собственик на „Пътни строежи“ АД. На срещата ще бъдат обсъдени двата основни проблема за работниците в дружеството, които доведоха до протестта на работниците, а именно:

- Изплащане на положения извънреден труд през юни от работниците, който е 40 часа.

- Сключените индивидуални трудови договори на работниците да бъдат съобразени с договорените минимални изисквания в Браншовия колективен трудов договор и работните заплати в дружеството за отделните професии да бъдат съобразени с него.

#магистрала #Марица #строеж #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници