Орешарски: Новият дълг от 1 млрд. лв. не изменя общия от 14,6 млрд. лв.

Орешарски: Новият дълг от 1 млрд. лв. не изменя общия от 14,6 млрд. лв.
„Неизбежна ли е актуализацията – няма неизбежни неща. Не е неизбежна. Можем да се съберем и в този дефицит. Аз мразя дефицитите. Можем да направим балансиран бюджет, ако спрем да плащаме и да връщаме ДДС, даже и до излишък може да стигнем”, добави министъ
A A+ A++ A

С новия дълг от 1 млрд. лв. в актуализацията общият размер дълг от 14,6 млрд. лв. не се изменя, заяви премиерът Пламен Орешарски относно актуализацията на Бюджет 2013, предава „Фокус“.

В условия на продължителна депресия засега човечеството не е направило нов механизъм, различен от фискални стимули за стимулиране на растеж. Би ми се искало да се направят по-големи разходи при публичност, за да направим фискален импулс, но се съобразяваме с размерите на дефицита и да не влизаме в сценарии, за които говорите“, каза Орешарски.

Има основание опасението от г-н Горанов, но увеличението може да стане по-голямо. Има такава хипотетична опасност, но от тези 200 млн. лева разходи нито един от тях няма да се повтори в следваща година. Трябва да се опитаме да планираме по-точно, така че да нямаме същия проблем и следващата година“, отбеляза премиерът.

„Неизбежна ли е актуализацията – няма неизбежни неща. Не е неизбежна. Можем да се съберем и в този дефицит. Аз мразя дефицитите. Можем да направим балансиран бюджет, ако спрем да плащаме и да връщаме ДДС, даже и до излишък може да стигнем“, добави министър-председателят.

#Пламен Орешарски #Бюджет 2013 #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници