Йорданка Фандъкова: Три фирми кандидатстват за закупуване на нови 126 автобуса

Йорданка Фандъкова: Три фирми кандидатстват за закупуване на нови 126 автобуса
Столичният кмет обяви, че ще бъдат закупени нови 126 автобуса, 50 тролейбуса и 20 трамвайни мотриси. Снимка: www.inter-view.info
A A+ A++ A

„Три фирми са кандидати за закупуване на нови 126 автобуса в София”, заяви Йорданка Фандъкова във връзка с поставени въпроси от представителите на Федерацията по транспорта към КТ „Подкрепа” за проблемите в транспортния сектор, предаде агенция „Фокус“.

Офертите за закупуване на автобусите са отворени преди няколко дни. В началото кандидат е била само една фирма, но по настояване на кмета Фандъкова броят им е бил увеличен, за да има по-голяма конкуренция.

„Управителният съвет на Европейската инвестиционна банка одобри искането за инвестиционен заем, за ремонт и реконструкция на големи булеварди и мостови съоръжения на територията на столицата“, каза Фандъкова.

Стана ясно, че по проекта за модернизация на градския транспорт има подписан договор за закупуването на 50 тролейбуса и през следващата година те трябва да започнат да пристигат поетапно. Приключил е конкурс и за 20 нови трамвайни мотриси, заедно с 10 нови метровлака.

#Йорданка Фандъкова #автобуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници