„Пътна полиция” проверява таксиметровите шофьори всеки ден

„Пътна полиция”  проверява таксиметровите шофьори всеки ден
Един човек загина, а 11 души са ранени, трима от тях тежко, след като такси се вряза в спирка пред мола на „Цариградско шосе“ в столицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съвместни екипи на „Пътна полиция“ и Регионалното звено на „Автомобилна администрация“ извършват засилени проверки на водачи на таксиметрови автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Монтана.

Акцията е разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция“ и протича в цялата страна. Тя ще продължи до 31 юли. Повишеният контрол е по повод трагичния инцидент на бул. „Цариградско шосе“ на 10 юли 2013 г., причинен от водач на таксиметров автомобил, седнал зад волана след употреба на алкохол.

В хода на операцията служители на „Пътна полиция” извършват проверки на таксиметровите шофьори за управление под въздействието на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

При контрола се използват таблети, с които се проверява валидността на личните документи, застраховката „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и наличието на неплатени електронни фишове.

Съвместният контрол от служители на „Пътна полиция“ и Регионалните звена на „Автомобилна администрация“ ще се извършва в сутрешните и вечерните часове.

#такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници