Местан: Крайно време е всички граждани, без разлика от етнос и религия, да могат да служат в ДАНС

Местан: Крайно време е всички граждани, без разлика от етнос и религия, да могат да служат в ДАНС
A A+ A++ A

Крайно време е всички граждани, без разлика от етнос и религия, да могат да служат в ДАНС. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна при обсъждането на кандидатурата на Владимир Писанчев за председател на ДАНС, предаде агенция „Фокус“.

В края на вашето изказване казахте нещо, което много силно ни впечатли, че ДАНС служи на България, на всички нейни граждани, без значение от техния етнически или религиозен произход. Отправям призив да е вярна и обратната посока на тази теза – както ДАНС служи на всички български граждани, без разлика от етнос и религия, нека всички български граждани, без разлика от етнос и религия, да могат да служат на ДАНС. Крайно време е тази служба да се отвори за етническите и религиозните малцинства в България, за да се сложи край на онези митологеми в някои райони, каза Местан.

Етнорелигиозните различия не са риск сами по себе си, риск е радикализмът, независимо откъде идва този радикализъм. Очаквам най-сетне една промяна в подхода на държавата към различията. Нека в различията видим богатството и възможностите за развитие, посочи още лидерът на ДПС. 

Г-н Писанчев посочи на първо място икономическата криза, корупцията, тероризма и нетолерантността. Споделям този анализ, г-н Писанчев. Убеден съм, че като заместник-председател на ДАНС вече са ви ясни причините за огромния ръст на контрабандата, която се явява хранителната среда на престъпността и корупцията, каза Лютви Местан. Убеден съм, че знаете как да противодействате на тези порочни практики; за резултатите ще съдим по това с колко е намаляла контрабандата. Това беше основната задача, която постави министър-председателят, каза Лютви Местан.
Парламентарната група на ДПС ще подкрепи кандидатурата за председател на ДАНС.

#Лютви Местан #ДАНС #малцинства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници