Местан обмислял да оттегли Муса Палев, но не открил причина

Местан обмислял да оттегли Муса Палев, но не открил причина
Протест срещу назначаването на Муса Палев за областен управител на Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан е обмислял възможността да оттегли назначението на Муса Палев като областен управител на Благоевград, заяви депутатът от Коалиция за България и лидер на ЗНС Спас Панчев, предаде „Стандарт нюз“.

„Имах разговор с лидера на ДПС Лютви Местан за оттеглянето на Муса Палев като областен управител на Благоевград и той каза, че е готов да го направи. Впоследствие обаче се отказа с думите: „Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин. Смятам, че е недопустимо в съвременна Европа някой да не бъде допускан до държавен пост заради вероизповеданието си“, коментира Панчев.

Народният представител посети в неделя зеленчукопроизводителите в района на Петрич и Сандански. Според него исканията им са основателни и държавата трябва да им плаща обезщетение не само за единица обработваема площ, но и за произведен килограм продукция. Закъснелите два месеца рокади в митниците според него са част от проблема с допускането на дъмпингов внос на зеленчуци, които заливат нашия пазар като „дарения“.

„В България ядем най-лошите вносни продукти и вина за това имаме както ние, заради слабия контрол, така и големите търговски вериги, които допускат тази стока само на основание написаното на етикета“, каза още Панчев.

Протестиращите срещу назначението на Палев настояват той да се откаже от ДПС, ако иска диалог с тях.

#ДПС #Лютви Местан #Муса Палев #Благоевград #Коалиция за България #ЗНС #Спас Панчев #Панчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници