Порои нанесоха щети за 150 000 лева в Свищов

Порои нанесоха щети за 150 000 лева в Свищов
Прогнозната стойност на щетите е около 150 000 лева, но постоянно се появяват допълнителни поражения, с които сумата ще се увеличи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Поройни дъждове се изсипаха в Свищов и селата в региона и нанесоха сериозни щети, съобщи инж. Виктор Майсторов, зам.-кмет на града, пред Радио „Фокус”-Велико Търново .

„Създадена е комисия, която да огледа щетите, описани са и е направена оценка на евентуалните необходими средства за възстановяване на щетите. В момента се работи по проектно-сметна документация за набелязаните обекти”, каза инж. Виктор Майсторов.

Прогнозната стойност на щетите е около 150 000 лева, но постоянно се появяват допълнителни поражения, с които сумата ще се увеличи.

„В Свищов по-сериозните щети са по ул. „Иларион Макариополски”, там е засегнат един от главните канализационни колектори. Има сериозни кухини под пътната настилка, които са се образували вследствие на преливането на колектора”, обясни Майсторов. На ул. „Стефан Караджа” и „Иван Вазов” щетите също са сериозни. В село Вардим са засегнати две улици, които също са включени в списъка и в оценката на щетите.

„С наши средства и с възможностите на ВИК реагираме по най-бързия и адекватен начин за овладяване на ситуацията, но за истинското възстановяване на щетите ще разчитаме на средства от Комисията за бедствия и аварии”, каза инж. Виктор Майсторов.

#Свищов #поройни дъждове #Вардим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници