10 г. в зандана може да получи комплексарят, който преби, острига и разходи из Свищов гаджето си

10 г. в зандана може да получи комплексарят, който преби, острига и разходи из Свищов гаджето си
A A+ A++ A

Поредният случай на домашни издевателства е от Свищов, но днес с него вече се зае и прокуратурата. Комплексар е пребил и остригал жената, с която отскоро живее на семейни начала.

И не само - насилникът разходил из крайдунавския град за назидание жертвата си, да видят всички, че е остригана. Тя е потърсила закрила след това, а мъжът е задържан.

Той е с повдигнати 3 обвинения, обясни наблюдаващият прокурор Силвия Начкова, цитирана от Нова тв.

Едното е за лека телесна повреда.

„Най-тежкото обвинение е за принуда в условията на домашно насилие. Предвижда се от 3 до 10 години лишаване от свобода”, обясни Начкова.

„Мотивът за тези деяния е ревност. Тя има предходна връзка с друго лице. Това лице нанася телесна повреда на сегашния извършител”, обясни наблюдаващият прокурор.

Мъжът поставил ултиматум на жертвата си - или ще я убие, или да я подстриже, обясни още Начкова.

Засега насилникът не признава вината си. Мъжът е задържан за 72 час, повдигнато му е обвинение. Предстои внасяне на искане за задържане под стража.

Мъжът вече е осъждан за престъпление против собствеността, добавят от прокуратурата.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди пред Нова тв, че на местните власти и институции и преди им се е налагало да се занимават с това семейство.

„Преди няколко месеца мъжът посети общинска администрация с едното си дете, за да търси жилище за живеене с детето. Видяхме, че детето е в риск. Общинската администрация осигури жилище”, казва Генчев.

„Изненадани останахме от вчерашния случай за неговите действия. Установили сме, че той работи в едно предприятие, следяхме как се грижи за детето си, условията бяха добри”, обясни кметът.

Мъжът сам се грижел за детето. Именно детето било причината да му дадат общинско жилище.

„Доколкото имаме информация, сега майката с двете деца се намира в център за настаняване във Велико Търново. Изчакваме решението на съда в град Свищов.

След това, при всички случаи, жилището ще бъде освободено”, казва още кметът.

#Свищов #домашно насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници