Земеделският министър: ЕС не дава пари за тютюн

Земеделският министър: ЕС не дава пари за тютюн
Греков увери протестиращите, че има подкрепа от правителството за осигуряване на средства от държавния бюджет за национални доплащания за тази и следващата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не само България, а всички страни – членки на Европейския съюз, няма да получават европейски средства за производство на тютюн след 2014 г., коментира министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с протестиращите тютюнопроизводители в Русе.

Министърът и зам.-министър Бюрхан Абазов се срещнаха с тях на Дунав мост, където се направи контактна група от протестиращите тютюнопроизводители и зеленчукопроизводители. Разговорите продължиха на среща в Областната администрация Русе. Въпреки усилията на МЗХ и подкрепата на Европейския парламент в целия Европейски съюз се прекратява възможността за подпомагане на тютюнопроизводството чрез директни плащания, предаде агенция „Кросс“.

Причината за намаляването на субсидиите за отглеждане на тютюн е кампанията на ЕС в подкрепа на борбата с тютюнопушенето и опазване на здравето на хората.

Греков увери протестиращите, че има подкрепа от правителството за осигуряване на средства от държавния бюджет за национални доплащания за тази и следващата година.

„Всяка година, както през текущия период, МЗХ ще продължи да прилага схема за подпомагане на тютюнопроизводителите от националните доплащания, като целта на министерството е да се запази размерът на подкрепата до 2020 г.“, посочи министърът.

 



#Европейския съюз #Димитър Греков #Бюрхан Абазов #Дунав мост #протест #Европейския парламент #МЗХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници