Васил Тончев, „Сова Харис”: Варна си избра легитимен кмет, но той ще започне работата си с малка подкрепа

Васил Тончев, „Сова Харис”: Варна си избра легитимен кмет, но той ще започне работата си с малка подкрепа
Варна си избра легитимен кмет, но той ще започне работата си с много малка подкрепа. Това създава предпоставки най-вече за нестабилност на неговите функции, каза в интервю за агенция „Фокус“ директорът на социологическа агенция „Сова Харис” Васил Тончев.
A A+ A++ A

Варна си избра легитимен кмет, но той ще започне работата си с много малка подкрепа. Това създава предпоставки най-вече за нестабилност на неговите функции, каза в интервю за агенция „Фокус“ директорът на социологическа агенция „Сова Харис“ Васил Тончев.

Властта става все по-несигурна и очевидно, че трябва да се намерят нови субекти, които могат да заслужат доверието на хората и да бъдат техни представители, уточни Тончев. На въпрос защо на балотажа не са гласували повече хора, както се е очаквало, той отговори: „Тезата, че варненци са очаквали балотаж и затова не са гласували, се оказа несъстоятелна. Голямата част от избирателите не припознават своите представители във властта и в едната, и в другата кандидатура и съответно - пак не се отзоваха.

Този политически модел, който съществува сега, а това е показателно и за страната, продължава да се възпроизвежда, само че от все по-малко и по-малко хора. По-голямата част от хората продължават да търсят друга възможност за защита на своите политически интереси“, добави Васил Тончев.

#Васил Тончев #"Сова Харис"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници