Сова Харис: 13,2% одобряват нова партия

Сова Харис: 13,2% одобряват нова партия
A A+ A++ A

На българската политическа сцена се създава възможност за нов политически субект, сочи изследване на "Сова Харис" Намерениетона независимия депутат Велизар Енчев за създаване на нова партия се подкрепя от 13,2%, показват данните от анкетата.

При условие, че този проект се реализира в обществените нагласи съществува предпоставка за успешен старт. 5,2% са изразили готовност при определени условия да гласуват за такава формация.

Дали подобен политически проект може да се превърне в аналог на това, което се случи в нашата южна съседка Гърция, не може да се предположи. Но при всички положения възможността да възникне ново политическо явление, позиционирано в център-лявото пространство, е сериозна.

Изследването е проведено в периода от 12 до 18 март 2015 г. То е представително за населението на България над 18-годишна възраст. В него са участвали 1000 пълнолетни български граждани. Изследването е проведено в дома на респондента с помощта на стандартизирано face-to-face интервю. Социолозите предупреждават, че данните, които са получени, могат да служат за предварителна ориентация за нагласите в българското общество.

На 4 април във Велико Търново се очаква Велизар Енчев да обяви намеренията си за създаване на собствена политическа сила.

#"Сова Харис" #Велизар Енчев #нова партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"