Драгомир Стойнев: Първата стъпка от преструктурирането на ВМЗ Сопот е факт

Драгомир Стойнев: Първата стъпка от преструктурирането на ВМЗ Сопот е факт
„Ако предишното управление управляваше чрез телевизора, ние отидохме при хората, решихме проблема. Изискал съм от ръководството на завода прозрачно управление, каза още Стойнев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Факт е първата стъпка от преструктурирането на ВМЗ Сопот. Погасени са неотложни задължения, изплащат се заплати, рестартира се производството“, отговори министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на въпрос на Пламен Славов относно състоянието на завода и мерките за стабилизирането и оздравяването му, предава „Фокус“.

„Още с встъпването ми в длъжност поисках информация за ВМЗ Сопот. Дружеството е в изключително тежко финансово състояние, с големи публични задължения и към служители”, добави министърът.

„Установи се, че са натрупани нови задължения във ВМЗ Сопот и липсват средства за изпълнение на сключени договори“, посочи Стойнев.

„Лично съм ангажиран за търсене на нови поръчки за ВМЗ Сопот. Очаквам от ръководството на предприятието адекватни действия за стабилизиране на дружеството”, отбеляза министърът.

„Ако предишното управление управляваше чрез телевизора, ние отидохме при хората, решихме проблема. Изискал съм от ръководството на завода прозрачно управление, каза още Стойнев.

„Този завод трябва да работи – не само, че е стратегически, но и изхранва цял един регион”, добави той.

#Драгомир Стойнев #ВМЗ - Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници