Проф. Михаил Константинов: Големият въпрос е защо даваме толкова пари за партиен живот, а партиите си ги държат на влог?

Проф. Михаил Константинов: Големият въпрос е защо даваме толкова пари за партиен живот, а партиите си ги държат на влог?
Парите от партийната субсидия са за партийна работа, а не партиите да трупат пари от лихви, казва в интервю за агенция „Фокус“ математикът проф. Михаил Константинов, член на Съвета на директорите на „Информационно обслужване”.
A A+ A++ A

Парите от партийната субсидия са за партийна работа, а не партиите да трупат пари от лихви, казва в интервю за агенция „Фокус“ математикът проф. Михаил Константинов, член на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“.

„Предлагам да не пипаме радикално партийната субсидия, но да я намалим двойно. В Германия тя е 2-3 лева, а у нас е 12. Хайде да я направим 6 лева. За всички, които са минали 1% - все пак имат някакво влияние - да им се даде някаква възможност да се финансират, да не крадат толкова, но субсидията да се намали, а не както сега – партиите държат тези пари на влог и правят пари от лихви.

С двойното намаление на субсидията тя пак ще остане една от най-високите в света, но няма да е толкова безобразно висока“, каза проф. Константинов. По думите му  големият въпрос е защо даваме толкова пари за партиен живот, а те си ги държат на влог?

„Ще даваме по-малко – намаляваме субсидията, оставаме една от най-високите субсидии в ЕС, както сме и най-бедни, но не я махаме напълно, нито да режем извънпарламентарните.

Следващия път Сидеров като не влезе в парламента, как ще се чувства, като няма субсидия? Писна ми от такива радикални, тъпи предложения. Трябва да се научим, че в изборното законодателство промените се правят постепенно. Не може да се люшкаме всяка година в нови безумни идеи“, казва проф. Михаил Константинов.

#Михаил Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници