Михаил Константинов вещае избори на 25 септември

Михаил Константинов вещае избори на 25 септември
A A+ A++ A

Ако вотът на недоверие мине, предсрочни избори ще се проведат на 25 септември. Ако правителството успее да оцелее другата седмица, избори може да има през декември или най-късно - съчетано с местните избори догодина.

Тези три варианта кога ще има предсрочни избори очерта бившият член на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" Михаил Константинов по БНТ, цитиран от лупа.бг.

Според Константинов златният пръст в политиката до почти нищо не води и по-добре да не се стига дотам, а ако ще сменяме властта, трябва да я сменим сега.

Константинов смята, че е добре да се промени изборното законодателство, като се даде възможност на хората да гласуват с хартиена бюлетина, ако искат.

По думите му политиката у нас се превръща в бардак, с което държавата започва да се унищожава. Личното поведение на някои от хората в управлението е недопустимо, разкритикува Михаил Константинов.

От своя страна говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази мнение, че към момента няма ясни индикатори за развръзка на сегашната политическа криза, но ако не бъде разрешена сега, в следващите месеци по-някакъв начин ще тръгне към развръзка. Според него чрез избори няма да получим такава конфигурация, която да облекчи решаването на кризите и съставянето на кабинет.

Според Томов може да има отделни секции и с машинно гласуване, и с хартиено гласуване. Защо да не си представим представителите на Секционните избирателни комисии просто да занесат бюлетините в една преброителна комисия, където бюлетините да минат през оптичен скенер, с който да стане ясен резултатът от гласуването на изборите, запита Томов.

ЦИК ще е във форсмажор, защото ако има служебно правителство, ще трябва да се проведат предсрочни избори.

Снимка: БНТ

 

#Михаил Константинов #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници