Гергов почти се извини за „беззъби, алкохолици и стари седесари“

Гергов почти се извини за „беззъби, алкохолици и стари седесари“
A A+ A++ A

„По повод на мое изявление за някои от присъединилите се към протеста на пловдивските граждани, съм длъжен да заявя, че имах предвид само отделни хора, които принадлежат към разпадналите се десни партии и които са допринесли точно за този разпад, а сега се опитват да яхнат протеста и да реабилитират предимно себе си“. Това се казва в изявление на Георги Гергов, разпространено от пресцентъра на БСП – Пловдив, предаде Радио Пловдив.

Преди няколко дни Гергов скандализира протестиращите, като описа част от лидерите им с репликата „беззъби, алкохолици и стари седесари“. 

„Категоричен съм в мнението си, че всички български граждани имат право да изразяват своето мнение и недоволство открито, независимо дали става дума за протестите през февруари, за сегашните протести или за бъдещите протести. Моят демократичен дух и левите ми възгледи не ми позволяват друго отношение към позицията на народа“, заявява Георги Гергов. 

Колкото до нападението над охранители на панаира, извършено миналото нощ, Георги Гергов заявява, че то е криминален акт и няма нищо общо с протестите на гражданите, които се провеждат в града“. С някои от протестиращите имам принципни и политически различия, но съм категоричен, че хората, които справедливо изразяват исканията и волята си, не са способни на криминални действия“.

#Георги Гергов #Пловдив #извинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници