СЕМ избра новия Управителен съвет на БНР

СЕМ избра новия Управителен съвет на БНР
Мандатът на новия управляващ орган на БНР, чийто нов генерален директор е Радослав Янкулов, започва от 8 юли 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра с квалифицирано мнозинство новия Управителен съвет на Българското национално радио (БНР), съобщиха от БНР.

Журналистите Анюта Качева и Калин Катев, композиторът Кристиян Бояджиев и юристът Христин Стрижлев получиха мандат за срок от три години като членове на управляващия орган на обществената медия. При поименното гласуване членът на СЕМ - Мария Стоянова, гласува „против“ единствено за номинацията на Христин Стрижлев.

Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов изрази позицията си, че персонални съмнения в качествата на кандидатите няма, а с новоизбрания състав на УС на БНР е постигната балансираност в експертността. „По отношение на журналистическото съдържание в състава на новия Управителен съвет на обществената медия има приоритетно две фигури: едната - на госпожа Качева, която има поглед, опит и авторитет, и в европейски контекст може да създава съдържание в радиото днес, и втората - повече загледана навътре към съдържанието в национален и регионален план, тази на преминаващия член от предишния УС на БНР - Калин Катев.

Радиото, както е известно е и много музика, и в този смисъл е добре, че в управляващия орган има фигура, свързана с музиката – Кристиян Бояджиев. Той покрива важно експертно поле - мениджмънта на музикалните състави.

Христин Стрижлев покрива пък две сфери и осигурява юридико–технологичната експертиза“, обобщи доц. Георги Лозанов. В заключение, доц. Лозанов коментира, че чрез новоизбрания състав на УС на БНР е постигната добра структура и той притежава нужния потенциал да изпълни своята управленска задача.

Мандатът на новия управляващ орган на БНР, чийто нов генерален директор е Радослав Янкулов, започва от 8 юли 2013 г.

#СЕМ #БНР #Радослав Янкулов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници