Десетки на протест пред БНР: "Вън Русия от България, вън Волгин от БНР"

Десетки на протест пред БНР: "Вън Русия от България, вън Волгин от БНР"

ФБ/Цветан Томчев 

A A+ A++ A

Десетки се събраха на протест срещу водещия на БНР Петър Волгин пред сградата на радиото в София. Демонстрацията е организирана в памет на починалия фоторепортер Цветан Томчев. Това съобщиха организаторите на протеста в социалната мрежа фейсбук.

"Нашият приятел, фотографът Цветан Томчев искаше да отърве БНР от зловредното присъствие на руския пропагандист Петър Волгин. Всяка събота в еднайсет сутринта Цецо събираше група приятели пред входа на радиото. Да уважим Цецо и да го направим пак в негова чест. Човек е жив, докато са живи идеите му. А и е време путинистите да осъзнаят, че изпускат контрола", написаха още организаторите на простестното шествие.

Фоторепортерът Цветан Томчев почина на Коледа. Тъжната вест съобщиха колеги журналисти във фейсбук. Томчев е умрял в съня си на 63 години.

Протестите срещу Волгин не са един и два. Наскоро беше организиран друг, който беше срещу интервюто, което водещият беше записал с руската посланичка Елеонора Митрофанова. Една от най-масовите демоснтрации пък беше в началото на годината, когато граждани бяха провокирани от негова публикация във "Фейсбук", в която той оправдава Народния съд: "Достатъчно е да погледнеш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд".

#протест #Петър Волгин #БНР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници