БНР чукна 89

БНР чукна 89
A A+ A++ A

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост, информира Радио Пловдив.

Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с тържествена церемония в 19 часа в Първо студио в София с връчване на голямата награда „Сирак Скитник“ и на годишните награди на общественото радио. Церемонията ще се излъчва по програма „Хоризонт“, регионалните радиостанции Благоевград, Пловдив, Стара Загора и Шумен, както и на сайта bnr.bg.

Голямата награда на Българското национално радио „Сирак Скитник“ за значим принос в развитието на БНР е учредена през 2001-а година. Тя носи името на първия главен ръководител на радиото – тогава Радио София – Панайот Христов с артистичен псевдоним Сирак Скитник – виден художник, поет, критик, общественик.

Освен Голямата награда тази вечер ще бъдат връчени и годишните награди за 2023-а година за радиожурналистика и за радиопредаване /радиопроект/мултимедиен проект/музикален проект на БНР.

Призьорите се избират от Обществения съвет на радиото сред номинираните.

Генералният директор на БНР Милен Митев обяви, че тази година се възстановява присъждането на наградата за „Професионализъм в ефира“ за журналисти извън системата на БНР.

#БНР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници