Венцислав Лаков: Няма списъци на пътниците, летели с „Авиоотряд 28“

Венцислав Лаков: Няма списъци на пътниците, летели с „Авиоотряд 28“
A A+ A++ A

Нито Военновъздушните сили (ВВС), нито Националната служба за охрана (НСО) имат задължение да пазят списъка на пътниците, летели с въздухоплавателни средства на ВВС и „Авиоотряд 28“. Това каза председателят на Временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28“ и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната Венцислав Лаков, предаде агенция „Фокус“.

На днешното закрито заседание бяха изслушани командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, началникът на НСО ген. Тодор Коджейков и командирът на 16-а Транспортна авиогрупа полк. Димитър Иванов. 

„Съществува пълен административен хаос. Ако при един граждански полет е ясно кой пътник кога и закъде е летял, се оказа, че нито ВВС, нито НСО имат задължение да пазят списъка на пътниците, летели с въздухоплавателни средства на ВВС и „Авиоотряд 28“, коментира Венцислав Лаков. 

Ген. Константин Попов призна, че е имало случаи, при които не са посочвани пътниците. „ВВС не могат да откажат полет, ако нямат броя на пътниците. НСО се интересуват от охраняваното от тях лице, но не и от хората, които го съпровождат. Продължаваме да нямаме пълните списъци на лицата, които са ползвали услугите на „Авиоотряд 28“ и ВВС“, подчерта Лаков.

#Авиоотряд 28 #полети #пътници #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино