Лазар Лазаров: Магистрала „Тракия“ ще бъде пусната в началото на юли

Лазар Лазаров: Магистрала „Тракия“ ще бъде пусната в началото на юли
Магистралата ще бъде пусната в началото на юли, въпреки че обкръжаващата инфраструктура не е готова, тъй като не е инициатива на държавата, а на частния бизнес, добави инж. Лазаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Автомагистрала „Тракия“ ще бъде завършена на 30 юни. След това започва комисията за издаването на акт 15, а веднага след това и държавната приемателна комисия. Надявам се в най-скоро време, както е по договора, да бъде приключена, така че в началото на юли всички да можем да се движим по нея“, заяви пред БНР председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Лазар Лазаров.

Магистралата ще бъде пусната в началото на юли, въпреки че обкръжаващата инфраструктура не е готова, тъй като не е инициатива на държавата, а на частния бизнес, добави инж. Лазаров.

„В този участък се явяват някъде около 200 км път, на който наистина няма да има възможност да се спре, да се почине. Точно поради тази причина ние направихме една открита процедура за доставка и обслужване на химически тоалетни, които ще сложим на 22 места“, обясни той.

Инж. Лазаров сподели, че има забавяне по два лота на автомагистрала „Марица“.

„Хубавата новина е, че двамата строители реално започнаха по-съществени дейности по строителството. Има възможност при добра организация да се навакса и да се работи на няколко фронта“, смята Лазар Лазаров.

#Лазар Лазаров #Агенция "Пътна инфраструктура" #магистрала "Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници