Светослав Малинов: Десният блок трябва да бъде посланието на ДСБ

Светослав Малинов: Десният блок трябва да бъде посланието на ДСБ
Светослав Малинов подкрепи Радан Кънев за лидер на ДСБ. Снимка: ДСБ Варна
A A+ A++ A

"Десният блок трябва да бъде посланието на ДСБ. Нашата сила е да обединяване хората около идеи. Ако успеем да обединим хората, ще преодолеем кризата", обяви Светослав Малинов от ДСБ на Националния съвет на партията.

"Подкрепям Радан Кънев за лидер на ДСБ", каза Малинов, цитиран от агенция „Фокус".

"Не можахме да заслужим правото Иван Костов да бъде наш лидер на последните избори. Не можахме да запазим Иван Костов като политик от национален мащаб в националния парламент. Това е нашата загуба. Следва да покажем уважение към него. Не може мнението на най-големия български политик да не бъде зачетено в собствената му партия", отговори Малинов в отговор на изразени мнения от делегати на събранието, че Костов трябва да остане председател на ДСБ.

Някои делегати открито посочиха, че ще номинират Костов отново за председател.

След това изказване цялата зала ръкопляска и започна да скандира „Костов".

Изразени бяха мнения, че не трябва Костов сам да поема отговорността за резултатите на последните парламентарни избори и че не искат да дадат доверието си на кандидата, който Костов посочи, Радан Кънев.

От други партийни структури пък подкрепят кандидатурата на Кънев, но с уговорката, че въпреки оттеглянето на лидера Костов, той остава „знаме" на партията. Беше предложено Иван Костов да бъде обявен за почетен председател на ДСБ.

По-рано в своя политически доклад Костов обяви, че политическата дестабилизация на страната няма да бъде преодоляна докато не се създаде  десен реформаторски блок, който да отвоюва властта от мафията и да я върне на гражданите.

#Светослав Малинов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници