Костов подаде оставка, предложи Радан Кънев за председател на ДСБ

Костов подаде оставка, предложи Радан Кънев за председател на ДСБ
Националното ръководство и аз самият сме категорично убедени, че трябва да подадем оставка. Грешките, слабостите и заблудите досега са преди всичко моя отговорност, каза Иван Костов.
A A+ A++ A

"Националното ръководство и водачите на листи от ДСБ се събрахме след изборите и с много голямо мнозинство номинирахме Радан Кънев за председател на ДСБ. Сега от името на всички, участвали в номинацията, предлагам на Националното събрание да го избере за водач на нашата партия", обяви председателят на партията в оставка Иван Костов, който представи политически доклад пред Националното събрание на ДСБ.

"Той има качества, които обещават да се превърне в такъв. Нека не забравяме, че една част от лидера се събужда в него самия, но с другата го даряват хората със своето доверие и подкрепа", каза още Костов.

"Ние се провалихме на изборите. Значителна част от нашите привърженици загубиха своята мотивация", призна Костов.

"Не успяхме в опитите си да обединим тези десни, които си дават сметка не само какво са БСП и Доган, но и какво са ББ и ЦЦ, какво е ГЕРБ. Всичко това са ясни признаци, че сме следвали погрешен политически път, че сме се изолирали по недопустим начин, че сме се отдалечили от десните избиратели", посочи председателят на ДСБ в оставка.

"Защо им дадохте властта?" - ме питат по улицата. Първо отговарях - вие така гласувахте. Но вече се питам защо са толкова настойчиви хората и търся вината в себе си. Може би наистина имам лична вина, защото не съм спрял мафията. Защо тя е на власт? Защото не ни достигнаха сили, умения и енергия, дори специални знания как да противодействаме", каза още Костов.

"Националното ръководство и аз самият сме категорично убедени, че трябва да подадем оставка. Грешките, слабостите и заблудите досега са преди всичко моя отговорност. Тази отговорност не трябва да тежи в бъдеще на ДСБ и новото ни ръководство", категоричен бе Костов.

По думите му политическата дестабилизация на страната няма да бъде преодоляна, докато не се създаде десен реформаторски блок.

"Свидетели сме на такава криза на властта, която е невъзможна в демократична страна. БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ, са колкото далеч от нуждите и исканията на хората, толкова - близки помежду си като поведение в управление и в опозиция. Този драматичен конфликт пълни улиците и площадите вече 10 дни", коментира Костов.

По думите му никой в изпълнителната и законодателната власт не може да даде отговор на проблемите на хората.

"Нито една от четирите парламентарни партии не може да посочи решение на кризата. Всичките са еднакво неспособни да управляват", каза още Костов.

#ДСБ #Иван Костов #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници