Стойнев: Има риск да загубим 90 млн. евро по "Конкурентноспособност"

Стойнев: Има риск да загубим 90 млн. евро по "Конкурентноспособност"
Според Драгомир Стойнев можем да изгубим 90 млн. евро по програма "Конкуретностпособност". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Съществува риск 90 милиона евро по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г." да бъдат изгубени. Тридесет милиона евро са от средствата, предвидени за 2013 г., а 60 млн. евро – за 2014 г."

Това съобщи в петък министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в отговор на парламентарно питане, поставен от народния представител Димчо Михалевски. Той представи политиката на министерството за гарантиране на успешното използване на средствата по програмата, съобщи "Стандарт".

Министър Стойнев предостави информация и за конкретното състояние на оперативната програма. "Резултатите за средата на 2013 г. са неубедителни", посочи той. Извършен е анализ, установена е необходимост от отстраняване на пропуски в мениджмънта, които да улеснят и ускорят изпълнението на договорите от страна на фирмите.

"С встъпването си в длъжност новото ръководство на МИЕ и Управляващият орган стартира нов диалог с цел постигане на единно разбиране по представените от страна на бизнеса и браншовите организации становища. Целта е по-пълно отразяване на действителните нужди на българската икономика при разработването на новата оперативна програма."

Министърът каза още, че след проведените разговори и постигнати договорености, е взето решение да бъде разработена втора версия на ОП „Иновации и конкурентоспособност" 2014 – 2020. Тя ще бъде представена за обсъждане на второто заседание на Тематичната работна група в края на юни 2013 г.

#Драгомир Стойнев #Димчо Михалевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници