Валери Симеонов: Хиляди от НФСБ ще протестират с музика и танци довечера

Валери Симеонов: Хиляди от НФСБ ще протестират с музика и танци довечера
Валери Симеонов. Снимка: НФСБ
A A+ A++ A

Протестът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) е с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, което ние определяме като протурско с оглед на многобройните назначения на представители на ДПС, заяви съпредседателят на партията Валери Симеонов пред агенция „Фокус“.

„Съпътстващо е искането ни за касиране на изборите, за което имаме основание, и каквото ние сме искали в нашата жалба до Конституционния съд.

„Очакваме в протеста да се включат няколко хиляди души, представители на различни структури на НФСБ. Освен това митингът ще бъде доста интересен като зрелище, тъй като в него залагаме идеята за обединяване на България в името на националните интереси, което ще представим чрез присъствие на фолклорни групи, облечени в народни носии от всички основни краища на България – Македония, Мизия, Тракия, Шоплука, Родопите, Тракия и т.н.

Протестът тръгва в 17.00 часа от НДК, минава по бул. „Витоша“ и пред Народното събрание ще има изградена сцена.

По думите му исканията на НФСБ съвпадат с основното искане на протестиращите граждани за оставка на кабинета Орешарски, но за разлика от техния протест, който е обществен, митингът на Националния фронт е партиен.

„Жалбата, която НФСБ е изпратил до Конституционния съд, е допусната за разглеждане. Получихме съобщение за това в петък и очакваме разглеждането по същество. Изпратили сме и допълнителни аргументи“, добави Симеонов.

#Симеонов #Народното събрание #Валери Симеонов #Пламен Орешарски #НФСБ #Национален фронт за спасение на България #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници