Местан: Премиерът ще отчита пред парламента какво е изпълнено по мерките

Местан: Премиерът ще отчита пред парламента какво е изпълнено по мерките
Според Местан, идеята за създаване на специална комисия, която в диалог с гражданското общество да изработи нов Изборен кодекс е положителна промяна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки месец министър-председателят ще се явява пред парламента и ще отчита какво е изпълнено по мерките“, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при обсъждане на внесените от правителството стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизиране на управлението, предаде „Фокус“.

Предишното управление беше управление на добрите намерения, на заканите, че ще се случат чудеса. Беше управление на голата воля. Това беше ялово управление на заканите, на управленската поза без конкретни резултати. България сега има правителство, което застава пред гражданите с конкретни мерки, разположени във времето“, заяви Местан и посочи, че „тези мерки ще бъдат отчетени периодически в тази зала, в която ще получат подкрепата“.

Искам да поставя акцент върху демократизирането на управлението. Това е проблемът на проблемите. Днес отчитаме елементи на криза в политическата система. Заради това усещане за дистанция, пропаст между суверена и политическото представителство, има основание за протести“, коментира лидерът на ДПС.

Дължим дълбок систематичен анализ за причините за протестите. Причината днес е, че огромна част от българските граждани не са представени в българския парламент”, добави Местан.

Ние сме узрели за необходимостта парламентарно представените политически партии да излязат от състоянието на самодостатъчност“, посочи още той.

Според него, идеята за създаване на специална комисия, която в диалог с гражданското общество да изработи нов Изборен кодекс е положителна промяна.

Аз съм убеден, че гражданското общество ще оцени подобаващо този ясен ангажимент на мнозинството в 42-ото Народно събрание”, заяви Местан и добави, че „нямаме право на злорадо отношение към протестите“.

#Лютви Местан #мерки #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници