Отложиха делото срещу Лютви Местан, страдал от постинсултен синдром

Отложиха делото срещу Лютви Местан, страдал от постинсултен синдром

Фейсбук

A A+ A++ A

Постинсултен синдром и назначено лечение с вливане на системи на Лютви Местан бе причина да не се даде ход на поредното заседание по делото за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско през април 2019г.

Местан е един от двамата обвиняеми за инцидента, при който загина бебе на 6 месеца. По думите на съдия Георги Милушев, пред съда той писмено е депозирал невъзможността да присъства, приложил е и амбулаторен лист. От близо година се защитава сам в съдебния процес и отсъствието му би нарушило правото му на защита.

Освен Лютви Местан, в съдебната зала не се явиха вещите лица, направили последно поисканите допълнителни изчисления по автотехническата експертиза. Изчисленията трето заседание не могат да бъдат разгледани в зала заради отлагане на делото. Не се яви и единият от адвокатите на частното обвинение.

В зала присъстваха единствено вторият обвиняем – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева, в качеството ѝ на държавен обвинител.

Делото бе отложено за 11 юли от 10: 00ч., като в съдебния процес, който тече трета година, делото е отлагано над 15 пъти, в голяма част от случаите заради неявяване на свидетели, вещи лица, подсъдим или заради неизготвена в срок експертиза.

#Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »