ВМРО: Недопустимо е човек на ДПС да е областен управител на IV революционен окръг

ВМРО: Недопустимо е човек на ДПС да е областен управител на IV революционен окръг
Снимка: ВМРО
A A+ A++ A

Новата тройна коалиция от БСП, ДПС и „Атака“ на практика подменя вота на избирателите. Прави се опит да се превземе националната сигурност на страната от една етническа партия, която не се подкрепя от повече от 4% от избирателите в България. Недопустимо е назначаването на областни управители на ДПС в Пазарджик, Пловдив и Благоевград. Тази позиция изразиха на пресконференция от ВМРО в Пазарджик по повод назначаването на Иван Йорданов за областен управител от квотата на ДПС.

На срещата с медиите присъстваха Даниела Гаджева, председател на общинския комитет на ВМРО в Пазарджик, Александър Сиди, областен координатор на партията, и Стефан Послийски, член на изпълнителния комитет.

Няма как да преглътнем начело на IV революционен окръг от Априлското въстание да стои човек на етническа партия, заяви Гаджева и се обърна с призив към жителите на областта да изразяват по всички възможни законни начини своето несъгласие. Освен етнически тя прозря и олигархичен елемент в назначението на Йорданов, подчертавайки, че новият областен управител до назначаването си е представлявал Община Пазарджик по всички дела срещу нея в съда. Гаджева от години противостои на скандалните действия на общината.

ОТ ВМРО–Пазарджик заявиха, че искат оставката на премиера Орешарски, но преди това да бъдат гласувани промени в Изборния кодекс, като се въведе задължително гласуване, образователен ценз и възрастова граница. Припомняме, че до момента структурите на партията в Русе, Враца, Благоевград, София-област, Пловдив и Добрич остро възроптаха срещу назначените губернатори от ДПС.

#протест Орешарски #ВМРО #Областни управители #Тройна коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници