Местан: Опитват се да нагнетят усещане за прекомерно участие на ДПС във властта

Местан: Опитват се да нагнетят усещане за прекомерно участие на ДПС във властта
A A+ A++ A

Тезата, че областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов е кандидатът на Местан, на ДПС, е продуцирана от среди, които са имали амбицията да заемат тази позиция. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването „Денят започва“ на БНТ по повод протеста в Пловдив срещу назначаването на Каймаканов. Има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта, каза Местан.

„За да се обслужи тази теза, разбирам, че на областния управител на Пловдив, господин Венцислав Каимаканов, му е лепнато определение кандидат на ДПС или областния управител на ДПС. Това е дълбоко некоректно не защото би имало нещо противоестествено ние да сме посочили областния управител на Пловдив, но истината е, че господин Каимаканов е номинация на министър-председателя Пламен Орешарски. Която беше съгласувана с нас и ние дадохме своето съгласие на човек, който никога не е бил член на ДПС, той не е и от така наречената наша Гражданска квота. По никакъв начин не е бил ангажиран с каквито и да е избори на ДПС и ако трябва да търсим причините за това отношение тук, вече ще бъда за първи път малко по-директен, за да кажа, че вероятно той е обект на атака от страна на нереализирани амбиции на местно ниво. Дори ако някои хора са имали други кандидати за областен управител и когато тези сметки са се оказали грешни заради предложението на министър-председателя, се разгръща тази атака“, каза Местан.

Направихме грешка със забавянето на назначенията на областните управители и на зам.-министрите - каза Местан.

„Ще призова премиера да приключи този процес. ДПС няма претенции, няма амбиции. Господин премиер, назначете ги, ако искате ги съгласувайте постфактум с мен назначенията си, но трябва да спре тази истерия. Защото пред кабинета стоят далеч по-отговорни въпроси, не може големите въпроси на управлението на страната да се изместят по посока на това кой чия номинация е, кой какъв етнически произход има. И смятам, че през тази седмица вече е време да минем към конкретните спешни мерки в плана „Орешарски“ в три групи“ - каза Лютви Местан. ДПС не се чувства като партия, която е в управленска коалиция. Ние се определяме като партия, която подкрепя кабинета „Орешарски“, каза Местан.

(По агенция Фокус)

#протест Орешарски #Лютви Местан #областен управител #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници