Таня Андреева: При първо нарушение на забраната за пушене - 15 хил. лева санкция

Таня Андреева: При първо нарушение на забраната за пушене - 15 хил. лева санкция
„Проведени са около 27 000 проверки през настоящата година. В много обекти в страната са наложени административни наказателни актове за около 660 хил. лв." Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Още при първо нарушение на забраната за тютюнопушене, трябва да има санкция от порядъка на 15 хил. лв., да има затваряне на заведения, отнемане на лицензи“, заяви в Народното събрание министърът на здравеопазването Таня Андреева, предава „Фокус“.

Проведени са около 27 000 проверки през настоящата година. В много обекти в страната са наложени административни наказателни актове за около 660 хил. лв. Като, разбира се, тези проверки се правят от РЗИ-тата по места, което говори, че повсеместно този закон се нарушава“, коментира Андреева.

Очевидно трябва да има по-строги санкции, които да се налагат при установяване още на първо нарушение, защото законът е ясен. За мен няма значение дали е първо, второ, трето. Щом се наруши законът, санкцията трябва да важи за всички”, добави тя.

Според нея, трябва да има и затваряне на заведения и отнемане на лицензии при нарушения.

Аз установявам, че контролът не е достатъчно добър. Дори това, което си говорихме за Здравната каса. Не мисля, че средствата са толкова ограничени, но няма контрол и отчитане на ефективността при разходването”, посочи министърът на здравеопазването.

Тя обясни, че здравните експерти, които покриват контрола, се намират в Националната здравноосигурителна каса.

Както вече казах, тя не е на подчинение на министъра на здравеопазването. Аз само мога да настоявам за това нашите представители в надзорния съвет на касата да съблюдават и да настояват за този контрол”, допълни министър Андреева.

#Таня Андреева #забрана #тютюнопушене #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници