Орешарски: Умишлено търсехме външен специалист

Орешарски: Умишлено търсехме външен специалист
По думите на Орешарски изборът на Пеевски за председател на ДАНС е „стъпка от цялостния процес на реформиране на специалните служби“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Кандидатурата на Делян Певески надделя с това, че специалистът не е вътре в системата, а търсехме умишлено външен специалист, за да може да се преструктурират някои активности“, обяви премиерът Пламен Орешарски пред журналисти след гласуването на номинацията на Пеевски за председател на ДАНС, съобщи агенция „Фокус“.

Орешарски уточни, че първите задачи на Пеевски са разписани в програмните приоритети - възстановяване на държавността, в това число и пресичане на контрабандни канали.

Той не посочи кои са били другите кандидатури. Орешарски отказа да коментира и хипотезата за задкулисни договорки между БСП и ДПС. По думите му основната цел ще бъде подобряване на приходната част на бюджета.

По думите му изборът на Пеевски е „стъпка от цялостния процес на реформиране на специалните служби“, съобщи БГНЕС.

„В последните няколко седмици чухме много изказвания, които не бяха докрай премерени и от двете страни. Надявам се, с течение на времето да се успокои парламентарната обстановка и нещата да тръгнат по-гладко“, каза Орешарски.

Премиерът обяви, че ще предложи вицепремиерски функции на министъра на вътрешните работи.

На въпрос дали се опасява от обществен натиск, Орешарски каза: „Зависи какво точно разбирате под обществен натиск. Мисля, че на втория ден имаше демонстрации срещу кабинета“.

#Пламен Орешарски #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници