Ген. Чавдар Червенков: Смущаваща е бързината на промените в законите за СРС и ДАНС

Ген. Чавдар Червенков: Смущаваща е бързината на промените в законите за СРС и ДАНС
Ген. Чавдар Червенков Снимка: Център за изследване на демокрацията
A A+ A++ A

Смущаваща е бързината на внасяне на промените в двата закона - за Специалните разузнавателни средства и ДАНС. Това каза пред радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков – бивш ръководител на Военното разузнаване и бивш министър на вътрешните работи.

„Кога имаше време да се напишат и анализират проблемите? Ние нямаме отговор от прокуратурата и от органите, които се занимават с разследването на тези случаи, какво точно е станало в съответните дирекции – какво е положението там и какво трябва да се промени. Необходимо е повече време, много бързо бяха написани тези промени. Притеснително е и внасянето в Министерски съвет – промените трябва да бъдат внесени от Министерски съвет, а не от депутати. Очевидно има някакъв замисъл, някой бърза, за да направи тези промени. Аз не виждам ясно крайната цел, която ще се постигне. За да бъдат избегнати съмненията, трябва да се затегне много по-силно контролът.“

Ген. Чавдар Червенков коментира още, че другото смущаващо в промените е, че много от службите се прехвърлят към дейността на министър-председателя. Според него по този начин няма да може да се ръководят и контролират по необходимия начин съответните служби.

#закони #ДАНС #СРС #ген. Чавдар Червенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници