Петима министри отговарят на депутатски въпроси

Петима министри отговарят на депутатски въпроси
Най-много въпроси на депутати са отправени към здравния министър Таня Андреева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима министри от кабинета "Орешарски" ще се явят на парламентарен контрол този петък, 14 юни.

На депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, министърът на финансите Петър Чобанов, социалният министър Хасан Адемов, здравнят министър Таня Андреева и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова-Копарова.

Вицепремиерът Златанова ще отговори на въпрос от депутата Джевдет Чакъров относно риска България да загуби средства от Европейските фондове за настоящия програмен период 2007-2013 г.

Димчо Михалевски е отправил въпрос във връзка с идентифициран риск от потенциално прилагане на правилото за автоматично освобождаване на средства по оперативните програми до края на 2013 г.

Към Петър Чобанов има отправено питане от народния представител Борис Цветков за политиката на правителството за грижи за децата и осигуряването на бюджетни средства за строеж на детски ясли и градини.

Към Хасан Адемов също има отправено едно питане, то е от Антон Кутев относно политиката на правителството по отношение на безработицата в страната.

Министърът на околната среда и водите ще отговори на въпрос за бъдещите действия на МОСВ във връзка с изграждането на депо за твърди и битови отпадъци на територията на село Стожер.

Най-много въпроси и питания на втория парламентарен контрол след встъпването им в длъжност на новите министри, има към здравния министър.

Министър Андреева ще отговаря на въпроси относно регулацията в здравната система, предвид заявеното намерение за премахване на лимитите в болничната и извънболничната помощ, относно усвояването на средствата по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013", Проект "СПРИ и се прегледай" и относно политиката за ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол и недопускане употребата на наркотични вещества.

Министър Андреева ще отговаря и на питане на Нигяр Джафер относно политиката на Министерството на здравеопазването в областта на скрининга и ранната диагностика на онкологичните заболявания.

#Зинаида Златанова #Петър Чобанов #Хасан Адемов #Таня Андреева #Искра Михайлова-Копарова #Джевдет Чакъров #Димчо Михалевски #Борис Цветков #Антон Кутев #Нигяр Джафер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници