Кутев хвали властта: Започва да влиза в час

Кутев хвали властта: Започва да влиза в час

Стоп кадър/бТВ (архив)

A A+ A++ A

"Правителството започва да влиза в час и, ако продължи тази тенденция, има шанс", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев. По думите му по отношение за оръжието за Украйна служебното правителство изпълни решението на парламента и нищо повече, въпреки очевидните различия относно военната помощ.

"Няма нищо лошо в проверките, трябва новото правителство да проверява предишното. Ние почти нямахме готови проекти, по които да се работи тези 10 месеца, процедурите и договорите са прозрачно направени. Ако нямахме договор с "Боташ", който ни дава уникални права и условия и е в полза на България, нямаше да се реши газовата криза", допълни Антон Кутев.

Той поясни, че служебното правителство си е свършило работата и прогнозира, че ще има нова партийна система. "Президентът Радев няма интерес да задвижва политически проект преди 2025 година", каза още Антон Кутев и отбеляза, че според него това Народно събрание няма капацитета да променя Конституцията, тъй като голяма част от депутатите нямат никаква визия.

"Всякакви промени в Конституцията са огромен риск и могат да доведат до проблеми. 70 процента от депутатите не знаят как да напишат законопроект", заяви още Антон Кутев.

#Антон Кутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници