Сидеров: Да премахнем партийните субсидии

Сидеров: Да премахнем партийните субсидии
Държавният бюджет за обществените радио и телевизия също може да се помисли да се премахне, според Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Предлагам да премахнем партийните субсидии“, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в пленарна зала при дебатите по промени в Закона за политическите партии, съобщава „Фокус“.

„Темата за партийните субсидии е много остра в българското общество. Срещаме се с една отрицателна обществена нагласа. Ако се премахне субсидията за извънпарламентарните партии, това ще спести на бюджета 8.3 млн. лв.“, посочи Сидеров.

Според него се създават партии, които да минат 1% и да получават държавна субсидия.

„Това не са пари на самите избиратели на тези партии, а пари на всички данъкоплатци. Нека да помислим и за идеята да се премахнат партийните субсидии изобщо“, каза Сидеров.

„В момента България е в страхотна криза и хората гледат с много отворени очи към всеки един лев, който отива към партиите. Има нагласи у хората партиите да се издържат сами – чрез членове или дарения. Да се помисли за ограничение на даренията. Ако сега премахнем партийните субсидии, това ще е силен знак за хората, че ние сме се замислили за тях“, смята лидерът на „Атака“.

Държавният бюджет за обществените радио и телевизия също може да се помисли да се премахне, според Сидеров.

„Ако ще имат субсидия, то нека всички партии да имат безплатна трибуна по време на предизборната кампания. Така ще има равен старт“, заяви националистът.

„Категорично съм за това пари от субсидията, които се държат на депозит, да се отнемат. Това означава, че тези пари не се използват за партийна работа. Що за перверзия е една партия да държи над 20 млн. лв. на влог, да трупа лихви, а в същото време да има черни каси?“, коментира Волен Сидеров.

#Волен Сидеров #партийни субсидии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници