Отложиха старта на магистрала „Тракия“ за 15 юли

Отложиха старта на магистрала „Тракия“ за 15 юли
Министърът обясни, че е възложила на Агенция „Пътна инфраструктура“ да направи списък с всички проекти, които са в гаранционен срок. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 15 юли ще приключи строежът и на последния лот от магистрала „Тракия“, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред БНТ.

По план магистралата трябваше да бъде напълно готова до 1 юли.

„Изграждането на магистрали остава приоритет и при правителството на Пламен Орешарски, но предстои преосмисляне на финансирането с цел отделяне на повече средства за първокласните и по-малките регионални пътища“, коментира Терзиева.

Министърът обясни, че е възложила на Агенция „Пътна инфраструктура“ да направи списък с всички проекти,  които са в гаранционен срок, за да осъществи специален контрол върху тях и да види има ли проблеми в качеството на изпълнението.

„Ще предприемем мерки - мислим по възможност за стъпаловидно увеличаване на ежегодните пари, необходими за ремонт и рехабилитация на тези пътища, за да спрем това силно амортизиране на пътищата“, заяви министърът на регионалното развитие.

Тя обяви, че до края на този месец се очаква да бъдат финализирани документите на магистрала „Струма“ и след получаването на разрешителното ще започне изграждането й.

#Десислава Терзиева #Пламен Орешарски #Агенция „Пътна инфраструктура“ #Струма #Тракия #магистрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници