Радослав Янкулов официално пое БНР

Радослав Янкулов официално пое БНР
Валери Тодоров предава радиощафетата на Радослав Янкулов. Снимка: БНР
A A+ A++ A

С открита среща със служителите на Българското национално радио и в присъствието на медиите стартира управленския си мандат новоизбраният генерален директор Радослав Янкулов, съобщиха от БНР.„Управлението поема човек, който е живял в радиото, работил е тук и има поглед върху външната радиосреда. Сигурен съм, че това ще бъде от полза за развитието на радиото“, заяви досегашният генерален директор на БНР Валери Тодоров, предавайки символично щафетата на новия радиошеф.

„БНР в момента е изключително стабилна медия, планът за приходите за последните шест месеца е преизпълнен, като е  заложен стабилен бюджет и приоритети за развитието на радиото през следващите години. Благодаря на всички, защото считам, че успехът ни е общо дело!  Желая новият мениджмънт да защитава името, самочувствието, достойнството и независимостта на Българското национално радио и работещите в медията“, посочи  Тодоров.

Встъпителните думи и приветствието към служителите на БНР на новия генерален директор на обществената медия – Радослав Янкулов, бяха посрещнати с аплауз  от колегията и заради жеста му да говори пред аудиторията, станал на крака.  „Навремето  влязох в радиото  прав. Стремял съм се  да стоя винаги  изправен, колкото е необходимо!  И днес влизам  в БНР изправен! Започвам така, както стартирах първите си емисии в спортна редакция преди години“, отбеляза Янкулов.

Журналистът, който от днес оглави БНР, посочи, че е от хората, за които радиото е не само професионална реализация, но и съдба. „Роден съм в радиото! Тук бе първото ми изречение в ефир, тук бе първата ми командировка в чужбина, тук бе първият ми футболен мач, първите ми репортажи, първото ми участие в „Спорт и музика“, първият  „Хоризонт за Вас“. Тук намерих истински приятели, които ми останаха за цял живот. Радиото стана причина да срещна съпругата си и да живея с нея вече повече от 30 години, тук се родиха двете ми деца, тук паркирах първата си кола. Радиото се превърна в моята църква през годините, защото радиото се оказа, че освен че ми е дало пътя, е било и моят пристан, който ми даваше помощ и сила“, емоционално отбеляза Радослав Янкулов.

„Пожелавам си екипът и директорът, който ще ме наследят след време, да бъдат толкова добронамерени, колкото декларирам, че сме аз и моят екип. Добронамерени в името на радиото!“, каза в заключение Радослав Янкулов.

#Радослав Янкулов #БНР #Валери Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници