М. Пиргова: Ако оглави протести, „Атака“ може да изгуби рейтинг

М. Пиргова: Ако оглави протести, „Атака“ може да изгуби рейтинг
Ако Волен Сидеров се опита да оглави улицата отново, партията му ще се окаже в много неизгодна позиция, твърди политологът Мария Пиргова. Снимка: Bulgaria On Air
A A+ A++ A

Ако Волен Сидеров се опита да оглави улицата отново, партията му ще се окаже в много неизгодна позиция, твърди политологът Мария Пиргова.

„Възможно е „Атака“ да загуби рейтинга си. Волен Сидеров трябва да се държи като парламентарист и да оказва натиск отвътре чрез комисиите в Народното събрание. Ако отново излезе извън парламента и се опита да оглави улицата, ще загуби много. Хората са изморени от радикални действия“, каза в ефира на Bulgaria On Air Мария Пиргова, преподавател по политически науки в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Според нея ново обществено негодувание може да се надигне по два начина. „Единият е чрез улични движения, извънпарламентарни групи или наемници. Винаги може да се плати на поне 200 души, които да окупират „Орлов мост“ и да създадат напрежение. Ако действително се стигне до ревизии на концесиите, е напълно възможно някои от фирмите, сключили договори, също да излязат на улицата и да създадат хаос“, обясни Пиргова.

Другият вариант според нея е истински граждански протест, който е напълно реален, ако кабинетът не изпълни поне част от обещанията си, и то бързо.

„Става дума за финансовата помощ за родителите на първокласници или облекчаването на бюрократичните тежести за малкия и средния бизнес. Това правителство ще зависи повече от общественото мнение, отколкото от парламента“, посочи политологът.

#"Атака" #рейтинг #Мария Пиргова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници