Янаки Стоилов: Коалиция за България ще подкрепи предлаганото правителство

Янаки Стоилов: Коалиция за България ще подкрепи предлаганото правителство
„Очакваме за кратко всички калинки да отлетят от администрацията, което не означава да се заменят с червени или други“, каза Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Парламентарната група на Коалиция за България ще подкрепи предлаганото правителство“, заяви депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов при дебатите за избор на правителство с министър-председател Пламен Орешарски, предава „Фокус“.

Днес действаме съобразно изборните резултати. Те не са лоши, защото не родиха поредния месия. Това е символ на политическо отрезвяване. Днес всяка от парламентарните групи трябва да изрази отношение към предлаганото правителството. Само в мандата на Коалиция за България в този парламент може да бъде излъчено правителство“, посочи Стоилов.

Очакваме за кратко всички калинки да отлетят от администрацията, което не означава да се заменят с червени или други“, каза Стоилов.

„Ще даде ли възможност данъчната политика да бъдат облекчени най-ниските доходи на българските граждани? Ще се въведе ли от 2015 г. семейното подоходно облагане? Ще се предприемат ли мерки за най-изостаналите региони в страната? Ще се съчетаят ли социалните с образователните функции на училището?“, попита Стоилов бъдещия премиер.

Според него тези теми са отдалечили избирателите на социалистите.

Г-н Борисов вероятно харесва тази програма на правителството повече от мен и затова го призовавам да гласува в подкрепа на правителството“, добави Стоилов.

Ние ще даваме принципна подкрепа на правителството, но за нас ще има върховно значение волята на избирателите, които са гласували за Коалиция за България“, заяви депутатът.

„Оставете личните сметки на заден план, не обслужвайте корпоративни интереси, бъдете държавници“, призова бъдещите министри Янаки Стоилов.

Радикалният ляв социализъм може да върне доверието в левицата тук и в цяла Европа. Грешни са сметките, които отсега скъсяват мандата на правителството. Вие ще имате решителна подкрепа за действия“, обяви Стоилов.

#правителство #Орешарски #Коалиция за България #Янаки Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници