Местан: Да не се акцентира върху оттеглянето на арх. Тихолов

Местан: Да не се акцентира върху оттеглянето на арх. Тихолов
„Сигурен съм, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен“, заяви в интервю за Нова телевизия Местан и уточни, че оттеглянето на Тихолов „не е лош старт“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС призова да не се акцентира твърде много на оттеглянето на архитект Калин Тихолов от проектокабинета, защото е време за реална политика и точно такъв бил профилът на Пламен Орешарски.

По-рано днес кандидатът за премиер Пламен Орешарски оттгегли номинацията на Калин Тихолов от предложението си за състав на правителството и го замени с арх. Иван Данов. Той също е от университетските среди и ще отговаря за инвестиционното проектиране, обяви Орешарски, преди да връчи изпълнения мандат за съставяне на кабинет на президента Росен Плевнелиев.

„Сигурен съм, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен“, заяви в интервю за Нова телевизия Местан и уточни, че оттеглянето на Тихолов „не е лош старт“. Според Местан провал на избора на кабинет би означавало, че политическите партии не са издържали теста за политическа зрелост и отговорност.

„Няма по-лош сценарий от това да се повторят изборите от 12 май. Те едва ли биха променили резултата или ако го променят, той ще е по-лош за ГЕРБ“, смята лидерът на ДПС.

Местан не очаква правителството на Орешарски да е правителство на чудодейните решения с министър-председател месия. Според него обединението около разбирането, че страната е в тежка ситуация, е огромният шанс за плана „Орешарски“. „От този кабинет чудеса не могат да се очакват, но той трябва да изведе страната от тежката ситуация, в която се намира“, смята Местан.

Според него този кабинет няма право да подхранва свръхочаквания, тъй като те се превръщат в основен капан за всяко управление. На въпрос колко министри има ДПС, Местан заяви, че те са 17 заедно с министър-председателя.

#Лютви Местан #Пламен Орешарски #Калин Тихолов #Иван Данов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници