Орешарски обеща кабинет след по-малко от 7 дни

Орешарски обеща кабинет след по-малко от 7 дни
Ще направя всичко възможно кабинетът да бъде представен и гласуван в по-кратък от 7-дневния срок по Конституция. Това каза Пламен Орешарски на пресконференция в сградата на президентството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще направя всичко възможно кабинетът да бъде представен и гласуван в по-кратък от 7-дневния срок по Конституция. Това каза Пламен Орешарски на пресконференция в сградата на президентството.

Когато приключат консултациите с основните политически сили, документът с намеренията, по който ще работи правителството, ще бъде публикуван, каза Орешарски.

Има ясно заявена воля от страна на БСП и ДПС да се работи за формиране на програмно правителство, каза председателят на БСП Сергей Станишев.

„Предстои продължаване на конкретни разговори. Ще водим разговори и с извънпарламентарни сили, за да чуем повече мнения. „Атака“ заяви, че няма да подкрепи правителство на Орешарски. Искам да спра всякакви спекулации. Правителството най-вероятно ще бъде подкрепено от две партии – едната член на европейските либерали, другата – на европейското семейство на социалистите“, каза Станишев.

„Не търсим самоцелна конфронтация“, добави той. „Не се отказваме от стремежа да възстановим демократична държавност, от откриване на нови работни места, от нашите социални ангажименти.

Ние сме единствената парламентарна сила, която увеличи доверието към себе си с близо 26 процента. Нямаме намерение да лъжем тези избиратели“, каза още Станишев.

#консултации #Орешарски #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници