Номинацията за премиер на ГЕРБ няма да е Бойко Борисов (ВИДЕО)

Номинацията за премиер на ГЕРБ няма да е Бойко Борисов (ВИДЕО)
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. За поста коалицията е готова да предложи и експерт, и лице от редиците си. Това обяви самият Борисов след консултациите при президента за съставяне на правителство.

Лидерът на ГЕРБ призна, че представителите на партията са помолили държавния глава да отложи малко връчването на мандата, предаде Нова тв.

"Половината ми депутати в парламента са министри. Така че за 10 минути мога да напиша състав на кабинет. Но няма аз да съм предложението за премиер. Три пъти съм бил - както се казва: три пъти за щастие", каза Борисов.

"Това, което вчера видях в парламента – тази омраза между другите партии, напомняше онова, което се демонстрираше срещу нас преди две години. Тази омраза, която шества в момента, няма да ни доведе доникъде. Призовавам за още търпение и внимание. Да умееш да простиш в името на нещо по-велико, по-важно, е добродетел, според мен. Омразата е най-лесното”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че времето за предизборно говорене е изтекло и е време за компромиси от страна на онези, на които "им е мила държавата". "Ние ще понесем и загуби, и критики, но действията ни ще бъдат в полза на държавата", категоричен бе Борисов.

„ПП-ДБ по цял ден обикалят телевизионните студиата, за да обясняват как с ГЕРБ – абсурд. В същото време разчитат на нас. Обяснявам си тези техни постъпки със страх от това, което ще кажат някои критици”, каза още лидерът на ГЕРБ. Но подчерта, че според него най-доброто за страната е неговата коалиция да управлява заедно с ПП-ДБ.

Борисов отговори и на въпрос дали с президента Радев са коментирали формула за кабинет, в който да влязат и настоящи служебни министри. Лидерът на ГЕРБ поясни, че той е предложил това в името на по-бързото ни излизане от кризата.

„В такава ситуация, никой няма полза от нови избори и от това да се разбива докрай политическата система”, заключи Борисов.



#ГЕРБ - СДС #консултации #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"