Целта на Тилстрьом за Гришо е осминафинал в Париж

Целта на Тилстрьом за Гришо е осминафинал в Париж
Григор Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Целта ни е да достигнем до втората седмица (осминафинал) на Ролан Гарос“, сподели треньорът на Григор Димитров Микаел Тилстрьом пред медии в родината си Швеция, цитиран от БГНЕС.

Димитров е част от школата Good 2 Great, където треньор е именно Тилстрьом.

„Целта ни е да влезем във втората седмица, но тези, които следят тениса отблизо, виждат колко малко разделя Димитров от най-добрите. Става дума за зрялост и развитие на физиката. Той трябва да се научи да играе тези мачове и физически да продължава по пътя, по който сме поели“, каза треньорът на Гришо.

„Когато получихме шанса да работим с Григор, аз пътувах с него в началото. В старта на всяко партньорство винаги искаш да разбереш нещо за другия, преди да решиш. На него му хареса и искаше да продължи. Той е страхотен човек на и извън корта и аз реших, че е правилно да продължим“, сподели Тилстрьом.

Половин година по-късно Димитров взе 17 от първите си 28 мача през сезона и игра на първия си финал на турнир от АТР. В същото време надигра световния номер едно Новак Джокович и достигна рекордно класиране в ранглистата.

#Григор Димитров #Микаел Тилстрьом #Ролан Гарос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници