Гришо тръгна с победа на клей в Монте Карло

Гришо тръгна с победа на клей в Монте Карло

фейсбук

A A+ A++ A

Григор Димитров стартира сезона на клей с победа. На турнира в Монте Карло от сериите "Мастърс 1000" в мъжката програма на сингъл 32-годишният Димитров се наложи над представителя на домакините от Монако Валентин Вашро със 7:5, 6:2 след точно час и половина игра.

Поставеният под номер 9 в ранглистата Димитров срещна сериозна съпротива от 138-мия в света Вашро в първия сет. Монегасецът успя да реализира пробив още в първия гейм на мача и макар Димитров да го върна веднага, той запази високото ниво в играта си.

В десетия гейм Вашро отрази сетбол на свой сервис, но все пак при следващата възможност за пробив за Димитров, която бе в 12-ия гейм, българинът успя да реализира такъв, а с това и да спечели откриващия сет.

По-лесен за Димитров се оказа вторият сет, в който той успя да вземе инициативата в самото начало. Българинът проби в средата на сета за 3:1, а в края на мача реализира и още един пробив.

Голямата разлика между двамата дойде от броя на печелившите удари, които бяха 23:8 в полза на родения в Хасково тенисист.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне победителя от срещата между сърбина Миомир Кецманович и италианеца Матео Беретини, която е насрочена за вторник.

За класирането си за втория кръг в Монте Карло българинът ще добави 50 точки за световната ранглиста и 39 667 евро от наградния фонд, който възлиза на общо малко над 5,9 милиона евро.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници