Светът чества Международния ден на биологичното разнообразие

Светът чества Международния ден на биологичното разнообразие
ООН препоръчва на страните – членки на Конвенцията по биологично разнообразие, да предоставят повече информация на обществеността за състоянието на водата и водните ресурси. Снимка: Аrs Vivendi
A A+ A++ A

22 май е Международният ден на биологичното разнообразие, а мотото на честването за 2013 г. е „Вода и биоразнообразие“. Отбелязването на този ден е в рамките на обявеното от ООН Десетилетие на биологичното разнообразие 2011–2020, съобщава „Дневник“.

ООН  препоръчва на страните - членки на Конвенцията по биологично разнообразие, да предоставят повече информация на обществеността за състоянието на водата и водните ресурси, както и за предприемане на активни действия за опазването им.

В България в ролята на информатор на гражданите ще бъде българска Фондация „Биоразнообразие“, която кани в 18:30 ч. днес в зала 163 на Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ всички, които се вълнуват от темата.

Директорът на фондацията Румяна Иванова ще разкаже за „Биоразнообразието, или чудото, наречено живот“. По темата ще се включи и екипът на фондацията – Петко Цветков, Елица Иванова, Росен Василев, Дияна Костовска, Мартина Колева, Петя Шереметева, Петър Тодоров, Десислава Живкова, Йорданка Динева.

Заедно те ще обявят началото на кампанията за събиране на номинации за Годишните награди за биоразнообразието. Накрая на празник като на празник - ще има бяло вино и ягоди.

#ООН #Петко Цветков #Петър Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници