Протест в 16 часа в Каварна срещу строежа на „Яйлата“

Протест в 16 часа в Каварна срещу строежа на „Яйлата“
Снимка: Ники Генов, „Фейсбук“
A A+ A++ A

В сряда природозащитници и недоволни граждани ще протестират в 16 часа пред сградата на общината в Каварна за премахване на скандалния строеж в резерват „Яйлата“, съобщават организаторите на събитието във „Фейсбук“.

Един от организаторите на протеста е художникът Владимир Руменов, който подаде и първия сигнал за интензивно изливане на бетонни плочи непосредствено на брега до местността Яйлата в навечерието на изборите.

Строежите бяха спрени временно в началото на седмицата със заповед на кмета на община Каварна Цонко Цонев. Тя важи до приключването на проверките дали строежът е законен.

Заповедта е издадена след прокурорска проверка от районния прокурор на Каварна и главния архитект на община Каварна до изясняване законосъобразността на строителството в резервата.

В момента на мястото на строежа се очакват специалисти от районните дирекции за строителен контрол от София, Варна и Бургас, които трябва да извършат подробна проверка на възобновеното строителство.

Скандалният строеж започна преди шест години, когато за няколко дни беше излята бетонната плоча на приморската тераса в северната част на Яйлата. Собственици на терена са братята Павлови от Генерал Тошево.

Нотариалният акт е за 1500 дка с рибарски заслон, разрушен обаче преди близо 40 години, припомня БТА.

#Каварна #Цонко Цонев #строеж #проверка #София #Варна #Бургас #Павлови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници