Фермерите: Искаме Бойко да състави кабинет

Фермерите: Искаме Бойко да състави кабинет
Земеделците искат ГЕРБ да състави новия кабинет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ спечели изборите в България, ние искаме той (Борисов) да направи кабинет“.

Това заявиха представители на сектор „Земеделие“, които се срещнаха с Бойко Борисов във вторник, за да обсъдят с ГЕРБ проблемите в бранша.

Фермерите благодарят на Борисов за субсидиите, които са отпуснати по време на управлението му. Те обявиха, че по времето на Тройната коалиция не са взели нито едно евро от европейските пари, предвидени за отрасъла.

Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България, посочи, че браншовите организации са поискали среща и с другите политически сили като „Атака“, БСП и ДПС, но не са получили отговор от тях.

На пресконференцията с журналисти представителите на секторите животновъдство, тютюнопроизводство, рибарство заявиха, че са силно притеснени, ако управлява някой друг, освен партия ГЕРБ.

Представителите на сектор „Земеделие“ заявиха, че са готови на протестни действия, като може да се съберат днес или утре, за да разберат какво ще правят.

„Надяваме се новото правителство да отчете, че България е на финалната права за получаване на новите субсидии и да не се забравя секторът“, каза Цветан Филев от асоциацията на тютюнопроизводителите след срещата си с Борисов.

„Ние умираме при връщане на сектора назад“, допълниха браншовиците.

#България #ГЕРБ #Бойко Борисов #БСП #ДПС #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници