Станишев: Беше осуетен мащабен заговор срещу демокрацията

Станишев: Беше осуетен мащабен заговор срещу демокрацията
A A+ A++ A

Ясно и категорично трябва да се каже, че служебното правителство на Марин Райков се провали в основния си ангажимент, който заявиха, за провеждане на честни избори. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Възникват въпроси и за друг тип отговорност на служебното правителство. Беше осуетен мащабен заговор срещу демокрацията и правата на гражданите чрез залавянето на тези 350 000 фалшиви незаконни бюлетини, които са били отпечатани. МС се държа неадекватно по отношение на този криминален случай по отношение на собствената си отговорност. Ще се изяснява тепърва дали целият хаос е съзнателен, подчерта Станишев.

Той заяви категорично, че е имало масови проблеми в изборния ден, масово бездействие на органите на реда, на МВР срещу купуването на гласове. “Стигна се дотам, че една държава се оказа, че не може да осигури принтери с тонери, дейността на ЦИК и РИК беше под всякаква критика“.

„Стотици примери има за неадекватни и забавени решения и действия. В чужбина на някои места в ЕС изборният ден приключи вчера следобед. На много места се гласуваше до 22.30 ч. противозаконно. Споменах за купения контролиран вот“, добави Станишев. Той подчерта, че БСП не могат да признаят ГЕРБ нито за политически, нито за морален победител на тези избори.

„Никой не може да каже каква част от техния вот е честен, каква част е купена, каква част е контролирана с част от бюлетините, които са били незаконно отпечатани. Имаше масови нарушения. Над 1000 сгрешени протоколи на СИК. Това влияе и на общия резултат. Въпреки това открито съдействие на служебното правителство към една политическа партия срещу договорки БСП постигна като резултат в мандати повече от двойно увеличаване в сравнение с 2009 г. Нещо повече, ние сме единствената политическа сила, която реално увеличи подкрепата си“, заяви Станишев.

#Сергей Станишев #избори #заговор #нарушения #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници