Любен Дилов–син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден”, предлага преучредяване на СДС

Любен Дилов–син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден”, предлага преучредяване на СДС
„Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница“, заяви Любен Дилов-син. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Любен Дилов-син ще подаде оставка като председател на „Движение Гергьовден“, предава „Фокус“.

„Какво може да се направи днес? Нещо, към което „Гергьовден“ призоваваме от 2001 година - преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г.“, се казва в позиция на движението.

Според Дилов–син „това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през годините, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода“.

„Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация“, коментира Любен Дилов–син.

„Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред. По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден“, за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект“, посочва Дилов-син в съобщението до медиите.

#Любен Дилов-син #СДС #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници