Благотворителна акция събра пари за кувиози за недоносени бебета

Благотворителна акция събра пари за кувиози за недоносени бебета
Pixabay
A A+ A++ A

За трети път в страната се провежда благотворителната инициатива за събиране на пластмасови капачки. Пространството пред националния стадион „Васил Левски“ в София се изпълни с чакащи да върнат събраната пластмаса. Само за няколко часа се извиха опашки пред шатрата на инициаторите. Няколко ТИР-а бяха препълнени до горе със събрани капачки.

„До момента, заедно с останалите градове - Пловдив, Плевен и Велико Търново, събрахме над 15 тона“, каза за БГНЕС основателят на кампанията „Капачки за бъдеще“ Мартина Йорданова. Със събраните средства ще бъдат закупени кувьози за недоносени бебета.

В страната са разкрити над 100 пункта. За шест месеца са закупени три кувьоза. Единият отиде за болницата в Червен бряг, дарение ще получи и тази в Чирпан. Третият още не сме решили къде ще отиде, тъй като чакаме справка от здравно министерство, разкри организаторът.

а"Мога да кажа, че това е най-силната кампания до момента. За последните шест месеца събрахме 33 тона капачки. Радващото е, че всички тези хора, които чакат, възпитават децата си да събират разделно и да се рециклира. Само за два месеца нашите последователи във Фейсбук нараснаха от 11 000 на 23 000. Призоваваме хората да ни следят, защото напролет отново ще бъдем тук с поредната кампания", каза още Мартина Йорданова. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?