За любители цветари: Кои растения се сеят през първата седмица на февруари?

За любители цветари: Кои растения се сеят през първата седмица на февруари?
A A+ A++ A

Може би ще се стори странно на някои, тъй като повечето хора сме свикнали да засаждаме цветя края на зимата.

Има обаче някои представители, които искат да бъдат засети именно през януари или най-късно през първата седмица на февруари, пише Актуално.

Първата красота, която трябва да засеете сега, е пеларгонията, за да ѝ се радвате през топлите месеци.

Тя като цяло може да се сее от ноември до април, но ако засеете сега не трябва да забравяте задължителното допълнително осветление. Покрийте семената с найлон и дръжте на темература от около 20 градуса.

Следващия представител на летните цветя е хелениумът. Той обаче ще ви удостои с визията си чак края на лятото. Сега го засаждате, а преместването и засаждането навън става през май.

Примула ще ви озари с цветовете си началото на лятото, но трябв да го засеете сега.

Любимата лавандула овен красива е и полезна и може да се каже дори, че е препоръчително да си я отглеждате. Гони комари и молци, както и е благоприятна за въздуха в помещенията и успокоява нервната ситема. Купете семената късна есен и засейте този месец.

Тинтявата също блазни с красив син цвят, но особеното тук е, че цъфти чак две години след засаждането на семената. Така че, бъдете търпеливи.

Бегонията също пречиства въздуха и е полезно да си я отглеждате. Засейте я сега и ще бъдете впечатлени от благоприятното ѝ влияние.

Ирландската роза или още позната като еустома е нежен и фееричен представител на розите. Нуждае се от 5 месеца за да цъфне, така че януари е най-подходящото време да си засеете от тази красота.

#цветя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"